27 september 2011

Home | Wie | Hoe | Wat | Contact

Zoek een bedrijf in


en soort op
plaats naam

zoek

Ik heb een bedrijf en ik wil:

 • een nieuwe gratis
  suggestie aanmelden;
 • een nieuwe
  advertentie opgeven.
 • Plastische Chirurgie

  Onder plastische chirurgie valt zowel handchirurgie, reconstructieve chirurgie als esthetische chirurgie. Plastische chirurgie omvat correcties over het gehele lichaam en wordt uitgevoerd bij zowel jonge kinderen als oudere mensen. Kern is esthetische of functionele aanpassingen aan het lichaam.

  Plastische Chirurgie

  Onder plastische chirurgie valt zowel handchirurgie, reconstructieve chirurgie als esthetische chirurgie. Plastische chirurgie omvat correcties over het gehele lichaam en wordt uitgevoerd bij zowel jonge kinderen als oudere mensen. Kern is esthetische of functionele aanpassingen aan het lichaam. Plastische chirurgie is niet alleen een kwestie van vakmanschap tijdens de operatie. Erg belangrijk is de voorlichting, de voorbereiding en de nazorg.
  Vaak kan plastische chirurgie voor een grote psychische oplossing zorgen bij mensen die lichamelijk een afwijkende vorm hebben. Deze vorm ka er zijn vanaf geboorte maar ook ontstaan door ongelukken (zoals brandwonden en geboorteafwijkingen). Deze vorm van plastische chirurgie wordt reconstructieve plastische chirurgie genoemd.

  Esthetische plastische chirurgie of cosmetische operaties

  Hieronder vallen operaties om het uiterlijk van de klant ter perfectioneren. Bekende operaties zijn: borstvergroting/ verkleining, liposuctie, neus- oog en oorcorrectie en een facelift. Uitgangpunt bij deze operaties is transporteren van weefsel al dan niet met gebruik van opvulmiddel zoals siliconen. Omdat plastische chirurgie vaak een operatie is, is tijdelijke opname noodzakelijk. Iedere operatie houdt risico’s in. Soms is het resultaat niet van wat er gehoopt was. De vorm, kleur is anders en ook het gevoel is anders of pijnlijk. Daarnaast bestaat er kans op een gewone operatie complicaties zoals infecties, afstoting, beschadiging of kapot gaan van prothese, litteken weefsel, napijnen,  nabloedingen, gezwollen/ gespannen huid, bloeduitstortingen en risico van narcose. Om die reden is de voorbereiding erg belangrijk. Spreek met uw specialist goed de risico’s door en wat u kunt verwachten zodat u niet een te rooskleurig beeld maakt van de operatie. Geef daarbij tevens duidelijk aan welke medicijnen u gebruikt en of u rookt (roken vernauwt de bloedvaten hetgeen van belang is bij de operatie). Omdat plastische chirurgie vaak een gewone operatie is adviseren wij u gebruik te maken van een specialist en doordacht een ingreep te laten doen (dus niet tijden vakantie in een ver land). Vrijwel alle vakgenoten zijn lid van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie).

  Borstvergroting

  De borst wordt hierbij vergoot door gebruik te maken van natuurlijk weefsel of kunstmatig materiaal. Meest gangbaar zijn prothesen (implantaten), zakjes van siliconenrubber gevuld met siliconengel. Er bestaan ook implantaten waarbij de vulling ook na de operatie nog aangepast kan worden. Bij een borstvergroting wordt tevens vaak een symmetrie verbetering door gevoerd. Vrouwenborsten zijn in principe nooit symmetrisch, maar vaak ziet men dit wel als een schoonheidsideaal. Daarnaast is er soms een verandering aan de tepel.
  Een borstvergroting operatie duurt ca 2 uur en kan op een aantal manieren uitgevoerd worden. De meest gebruikelijke een snee in de plooi onder de borst.  Het kan ook via een snee in de oksel of naast de tepel. Een niet zichtbare borstvergroting is vrijwel onmogelijk.
  De prothese wordt tussen de borstklier en de borstspier geplaatst of onder de borstspier. Daarna worden er een aantal drains aangebracht voor de afvoer van het wondvocht (worden na ca twee dagen verwijderd).
  Na de operatie zijn de borsten vaak pijnlijk voor ca 6 weken (maar dit kan ook blijvend zijn). Sport dan niet ne draag de eerste vier weken altijd (dus zowel overdag als snachts) een BH. Voorzichtige massage van de borst met een lotion kan de huid bij het litteken soepeler maken.
  Borstvergroting is niet gekoppeld aan een leeftijd maar in principe wordt het niet uitgevoerd onder de 18 jaar. Meestal herstelt het gevoel aan de tepels met een paar maanden. Functioneel wordt er niets gewijzigd, dus borstvoeding blijft mogelijk.

  Borstverkleining/ lifting

  Vrouwen hebben soms last van hangende of zware borsten. Dit kan tot nek en rugklachten leiden. Na de operatie zullen de borsten kleiner en steviger zijn.
  Bij de operatie wordt een deel van het borstklierweefsel verwijderd samen met de huid en tevens wordt de tepel verplaatst. Rond de beide tepelhoven zal een cirkelvormig litteken ontstaan. (Verder zijn er nog lidtekens te verwachten in de huidplooi onder de borst en vertikaal tussen de tepel en de plooi.) De wond wordt gesloten met fijn hechtmateriaal dat er na twee weken wordt uitgehaald. Drains zorgen voor de afvoer van wondvocht en bloed.
  Na de operatie kunnen borsten natuurlijk weer anders worden (gespannen gevoel zal afnemen waardoor de vorm ook wijzigt). Door zwangerschap, pil of aankomen kunnen de borsten natuurlijk weer zwaarder worden en gaan hangen.
  De nieuwe vorm van de borst ontstaat door verplaatsing van borstklierweefsel en vet. Hierdoor kunnen pijnlijke verdikkingen ontstaan. Symmetrie, vormen en cupmaat zijn niet bij voorbaat te garanderen.

  Borstreconstructie

  Het amputeren van een borst heeft grote psychische gevolgen. Bij vrijwel iedere vrouw is een borstreconstructie mogelijk ongeacht de kwaliteit van de huid. Niet iedere methode is voor iedereen toepasbaar. De borstreconstructie kan uitgevoerd worden, direct bij de amputatie, 6 tot 12 maanden na de amputatie of na de bestraling/ chemotherapie. Bij een borstreconstructie wordt een prothese met siliconengel ingebracht. Als er voldoende huid is en de grote borstspier nog intact, dan is het implanteren onder deze huid en spier het gemakkelijkst.
  Als er niet genoeg huid is maar als de borstspier nog wel intakt is (en de overige huid goed) kan een prothese gebruikt worden om de huid op te rekken. Het is een soort lege ballon die onder de grote borstspier wordt ingebracht. Via een vulnippel wordt deze in etappes ingespoten/ gevuld met een zoutoplossing. Dat duurt steeds ca twee weken voor een periode van ca 2 maanden totdat de juiste vorm is bereikt. Na een rustperiode van 6 maanden volgt er dan een tweede operatie waarbij de ballon wordt vervangen door een echte prothese.
  Mocht de grote borstspier zijn weggehaald of als er te weinig goede huid is, dan kan er gebruik gemaakt worden van de huid van de rug met de eronder gelegen spier. Daar wordt dan tevens een prothese bij ingebracht. Een alternatief hiervoor is vet en huid van de onderbuik. Het nadeel hiervan is wel dat de buikwand minder stevig wordt en er een groot litteken komt (voordeel is dat er geen prothese nodig is).
  Naast de borstreconstructie kan ook de tepel gereconstrueerd worden. Hiervoor wordt dan een deel gebruikt van de andere tepel.

  Liposuctie

  Dit is het onderhuids wegzuigen van vetweefsel. Vetophoping ontstaat door een verhoogd aantal vetcellen. Liposuctie vindt meestal onder gehele verdoving plaats. Via een sneetje in een niet zichtbare plek (huid plooi) wordt het weg te zuigen vet eerst ingespoten met een zoutoplossing. Als de vloeistof is ingewerkt wordt het geheel weggezogen met een stevige pomp. Daarna wordt de wond gehecht en een drain aangebracht voor overtollig wondvocht.
  Liposuctie is precisie werk omdat beschadiging van onderhuidse zenuwen en bloedvaten voorkomen moet worden. Wordt vooral toegepast bij billen en bovenbenen.
  Liposuctie is geen alternatief voor afvallen, het is een contourverbetering. Tevens kan de huid door liposuctie enigszins onregelmatig worden omdat van te voren niet exact in te schatten is hoeveel vet er opgelost wordt. Na de operatie moet er vier tot zes weken een panty, of elastisch korset gedragen worden (dag en nacht). Doel hiervan is om de huid en de onderlaag weer goed te laten verkleven.

  Facelift

  Vanaf 30 jaar gaat de huid verslappen waardoor rimpels ontstaan. Bij een facelift wordt de verslapte huid en de huidspieren aangetrokken zodat de huid weer start zit. Op een aantal plaatsen in de hals en op de wangen wordt de huid losgemaakt. Het teveel aan huid wordt straktrekken richting het oor en daarna weggesneden. Ook overtollig vetweefsel kan direct verwijderd worden. Na de behandeling wordt het gezicht met een drukkend verband omzwachteld. Na de operatie zal het gezicht gezwollen en verkleurd zijn voor ca 2 weken. Het uiteindelijke resultaat is pas na enkele weken goed zichtbaar.
  Bedenk dat een facelift geen invloed heeftop de rimpels op het voorhoofd,  bij de mond en de wallen rond de ogen. Een facelift geeft de huid weer een strak uiterlijk, maar de elasticiteit van de huidcellen is niet voor eeuwig (blijft ca 5 tot 10 jaar zichtbaar, daarna zal er een nieuwe facelift gedaan moeten worden).

  Flaporen

  Flaporen is een aangeboren afwijking, misvorming van het kraakbeen in de oorschelp. Bij de operatie wordt een snee in de achterkant van het oor gemaakt. Het kraakbeen wordt opnieuw vormgegeven (maar soms keert kraakbeen terug in zijn oorspronkelijke vorm) en de huid die overblijft wordt weggesneden. Er blijft dus wel een litteken achter het oor.
  Na de operatie wordt er een strak verband om het hoofd aangelegd voor een week (dus ook een week het haar niet wassen). Daarna moet nog zeker twee weken snachts een haardband gedragen worden.

  Ooglidconstructie

  Oogleden kunnen dusdanig gaan hangen dat er wallen ontstaan wat het kijken bemoeilijkt. Dit is het gevolg van de verminderde elasticiteit van de huid. Bij de operatie wordt een snee in de plooi van het ooglid gemaakt. Overtollig huid en weefsel wordt weggesneden. Vaak zijn deze operaties bijna niet te zien omdat het lidteken precies in de oogplooi valt.

  Rimpelcorrectie/ littekenweefsel correctie

  Het is mogelijk om met een lasertherapie rimpels en onregelmatigheden/ litteken weefsel minder zichtbaar te maken.  Ook kraaienpootjes bij de ogen kunnen op deze manier aangepakt worden.  Met een computer gestuurde laser wordt eigenlijk heel kort een dun laagje van de huid verdampt Hierdoor verdwijnt de oneffenheid in de huid, waardoor de onderliggende huidlagen krimpen en het onderliggende bindweefsel weer wat elastischer wordt. Hierdoor krijgt de huid een gladder uiterlijk. Doel is alles egaler te maken. Laserbehandeling kan het verouderingsproces echter niet stoppen, rimpels en kraaienpootjes keren na verloop van tijd terug. Omdat eigenlijk een dun laagje huid is weggebrand voelt de huid ook branderig aan na behandeling. De korsten verdwijnen na ca 10 dagen en de roodheid na ca 8 weken. Hou de huid in deze periode wel uit de zon om pigmentvlekken te voorkomen.
  Mocht laserbehandeling niet mogelijk zijn, dan is dermabrasie of een chemische peeling mogelijk een alternatief.

  SCHOONHEID.NL is een onafhankelijk portal met informatie over plastische chirurgie en een overzicht van plastische chirurgie klinieken in Nederland gespecialiseerd in de behandeling van reconstructieve en esthetische chirurgie.