27 september 2011

Home | Wie | Hoe | Wat | Contact

Zoek een bedrijf in


en soort op
plaats naam

zoek

Ik heb een bedrijf en ik wil:

 • een nieuwe gratis
  suggestie aanmelden;
 • een nieuwe
  advertentie opgeven.
 • Schoonheidsspecialisten

  Schoonheid heeft een sterke aantrekkingskracht op mensen. Binnen een paar seconden is het duidelijk of er wel of geen fysieke aantrekkingskracht is. Fysiek aantrekkelijke personen zijn populairder en hebben  minder last van pesten. Een bezoek aan de schoonheidsspecialist/ instituut is pure verwennerij voor het lichaam met als gevolg dat je er beter uit ziet.
  Een schoonheidsspecialist is gespecialiseerd in het uitvoeren van verzorgende en ontspannende behandelingen van het gezicht/ lichaam. Deze verzorging gaat verder dan de dagelijkse verzorging thuis. Naast verzorging geeft de schoonheidsspecialist specifieke adviezen over het gebruik van bepaalde producten in relatie tot de specifieke huid. (Geen huis is namelijk hetzelfde.)
  Hygiëne en deskundigheid is daarom van belang. De gespecialiseerde schoonheidsspecialisten werkzaam in een schoonheidssalon of schoonheidsinstituut zijn vrijwel altijd lid van de ANBOS, de Algemene Nederlandse Branche Organisatie voor Schoonheidsverzorging). 

  Diepte reiniging

  De dagelijkse verzorging van de huid is eigenlijk een oppervlakkige reiniging. Om de huid diep te reinigen moeten de poriën open gezet worden. Dan krijgt het lichaam de mogelijkheid om zich te ontgiften. Dit wordt bereikt met een gezichtsbehandeling, een masker en massaga.

  Gezichtspeeling

  Bij het ouder worden verliest de huid een deel van haar elasticiteit. Vaak blijven dode huidcellen op de huid liggen waardoor de huid doffer wordt en er kleine rimpels en andere onzuiverheden ontstaan. Bij een peeling wordt de oude dode huidcellen, laagje voor laag verwijderd. Door de methode en de gebruikte materialen wordt tevens de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Dit verhoogt de productie van collageen en elastine waardoor de huid er glad en fris uit gaat zien.
  Een kuur duurt ca 20 minuten en moet ca 8 keer herhaald worden. Omdat er eigenlijk steeds een laagje dode huidcellen verwijderd worden, moet er wel 7 tot 10 dagen tussen iedere behandeling zitten).  Peelings zijn geschikt bij een matte, droge en ruwe huid, een vette huid, zonbeschaddige huid, acne, lichte rimpels en striae. Door de peeling ontstaat er een gelijkmatige huidskleur, strakkere en zachtere huid met een frisse uitstraling.

  Acné/ puistjes

  Puistjes ontstaan door een verstopte talgklier. Bij ernstige vormen van acné is het verstandig dit te laten behandelen door een schoonheidsspecialist om zodoende de kans op infecties en blijvende lidtekens tegen te gaan. De behandelingen worden vaak maandelijks herhaald. Om acnevorming tegen te gaan, is het verstandig de huid te reinigen met een ongeparfumereerde cleaning gel. Geen make-up gebruiken (verstopt namelijk), niet zelf uit te gaan knijpen (i.v.m. blijvende lidtekens) en niet te veel zonnen (wordt de huid dikker van).

  Couperose/ Télés/ bloedblaren

  De bloedvoorziening van de huid gaat via kleine haarbloedvaten. Soms wordt het bindweefsel dat de haarvaatjes elastisch maakt slapper, dit komt met name voor bij oudere mensen (of beschadigd het). Dan kunnen de vaatjes barsten doordar zo vol bloed zitten. Dit worden dan  zichtbare rode plekken, meestal in het gezicht en dit wordt couperose genoemd. Dit is te behandelen met  de blendtherapie en/ of flitslicht in combinatie met crèmes met vaatverstevigende werkstoffen.
  Een Spinneavus is een groot bloedvat dat overvuld is waardoor de omringende vaten ook onder druk komen te staan. Het ziet er daardoor uit als een spin met poten. Vaak is het al voldoende om het bloedtoevoer in het beschadigde bloedvat te blokkeren. Als er geen bloed meer is, hoeft er ook niets meer via de andere bloedvaten getransporteerd te worden en keren die terug in het gewone toestand.
  Bloedblaren zijn uitstulpinkjes van de wanden van oppervlakkige bloedvaten. Het resultaat van een behandeling is altijd direct zichtbaar (en vrijwel altijd succesvol de eerste keer).
  Het beste kunnen deze behandelingen in het voor of najaar gebeuren. Bij grote kou of hoge hitte heeft de behandeling geen zin omdat dan de bloedvaten direct weer open knappen. Hierdoor kan de couperose zelfs verergeren.

  Pigmentvlekken

  In de huid zit pigment die de huid moet beschermen tegen UV-straling. Door in de zon te zitten maakt de huid meer pigment aan. Echter een overdosis zon zorgt niet alleen dat de huid verbrand maar geeft kans op huidkanker en kan pigmentvlekken tot gevolg hebben. Er ontstaat dan een ophoping van pigment, waardoor er donkere vlekken op de huid komen. Het is van belang hier vroeg en snel aandacht aan te schenken want de zonneschade wordt namelijk in de huid opgeslagen. Er zijn diverse methoden voor de behandeling van pigmentvlekken, afhankelijk van het type pigment (peeling, crèmes, coagulatie en skinrevunation).

  Rimpelcorrectie

  Rimpels kunnen ontstaan door afname van de elasticiteit van de huid. Als dit volumevermindering tot gevolg heeft dan is dit eigenlijk alleen tegen te gaan door de de huid weer in te spuiten. Bijvoorbeeld met een polymelkzuur of een bioalcamid (zie o.a. plastische chirurgie). Bekende behandeling is de botoxinjecties. Botox wordt dan juist in de te ontspannen spier gespoten, met het doel die te laten ontspannen. Het verminderd de plaatselijke spieractiviteit maar het optimale effect is pas na twee weken. Afhankelijk van de diepte van de rimpel is deze behandeling goed te gebruiken. (Effect ca 6 tot 9 maanden).

  Make-up

  Een schoonheidsspecialist kan ook permanente make-up aanbrengen. Dit is vooral handig voor mensen die weinig tijd aan make-up willen besteden of als zij geen of vale wenkbrauwen en lippen hebben. Bij de behandeling worden natuurlijke pigmenten aangebracht in de opperhuid. Door de natuurlijke werking van de huid wordt een deel hiervan na ca 2 weken afgescheiden. Daarom is vaak een tweede of soms ook een derde behandeling nog nodig. Uiteindelijk zal de pigmentatie (na ca 2 tot 5 jaar) weer gaan vervagen.

  Crème

  Om optimaal genot en effect te hebben van een goede verzorging/ behandeling bij de schoonheidsspecialist is het van belang de huid ook na de behandeling zorgvuldig te behandelen. Niet iedere huid is hetzelfde. Soms is die droog, ruw of juist vet. Daarom is een standaard crème vaak niet de perfecte mix met wat nodig is voor een goede verzorging van de huid. Uw schoonheidsspecialist adviseert u graag hierover zodat de behandeling een beter resultaat zal geven.

  Ontharing/ harsen

  Harsen is eigenlijk een diepe vorm van haar verwijderen. Het haartje wordt dan verwijderd vanaf de wortel, maar de wortel blijft wel in takt. Gevolg hiervan is, dat na ca 3 tot 6 weken er weer een haartje aan de oppervalk komt. Echter dit is wel dunner haar.

  Flitslichtmethode/ IPL

  Het is ook mogelijk om te kiezen voor langdurige en minder pijnlijke methode van ontharen. Dit is gebaseerd op de lichtflitsmethode. In het haar zit pigment. Dit neemt de warmte van de lichtflits op en transporteert dit naar het haarzakje waardoor er geen nieuw haar meer kan gaan groeien. De behandeling is gebaseerd op het transport van de warmte via het pigment in het haar. Het is dan ook het beste bruikbaar bij mensen met donker haar en een lichte huid, maar de software is in te stellen op iedere haarsoort. Echter er  moet nog wel pigment in het haar zitten. Anders werkt deze methode niet meer (dus niet bij grijs en helblond).
  Haarzakjes bevinden zich in een wisselende fase van rust en groei. Alleen in de groeifase wordt haar aangemaakt en kan deze behandeling uitgevoerd worden. Voor een goed resultaat moet de behandeling ca 6 tot 10 keer uitgevoerd worden om alle haarzakjes te deactiveren. Geheel pijnloos is deze methode niet, want het haarzakje moet vernietigd worden. Het voelt echter als een klein prikje. (Steeds met een rustperiode van 1 tot 3 maanden). De bekendste methode is IPL, Intense Pulse Light of wel flitslampenmethode. Laserlicht is geconcentreerd licht met een bepaalde golflengte (ca 800 nm). Laser lijkt het meest geschikt voor permanent ontharen.

  Elektrisch ontharen

  Daarnaast wordt er (volgens hetzelfde principe) ook elektrisch onthaard. Langs de haard wordt een naald in het haarzakje gestoten. Dit krijgt een klein elektrische stroomstoot zodat het zakje wordt verwarmd en gedeactiveerd wordt. Voordeel is dat alle haarsoorten hiermee behandeld kunnen worden (ook grijze en blonde) alleen het nadeel is dat dit langzaam gaat (haartje voor haartje).

  Bindweefselmassage/ cellulite bestrijding

  Bijna alle vrouwen krijgen vroeger of later te maken met cellulites (sinaasappelhuidje), een ophoping van vet en water in het bindweefsel onder de huid. Hierdoor wordt de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen bemoeilijkt. Cellulite heeft diverse oorzaken (stress, te weinig lichaamsbeweging, hormonen, verkeerde voeding etc.)
  Cellulite is te bestrijden door een intensieve mechanische massa waarbij de huid en het bindweefsel los gemaakt worden. Het is eigenlijk een diepe, kalmerende, anti stress massage die niet pijnlijk is. Echter na een keer is het probleem niet opgelost. De behandelingen uren ca 30 minuten ( 2 keer per week ca 6 weken lang). Liposuctie (zie plastische chirurgie) is meer een chirurgische ingreep die wordt toegepast op hardnekkige en abnormale hoeveelheden vetophoping. Het voordeel van de massage techniek is dat de afvoer verloopt via de natuurlijke weg en dat hiermee direct de huid een deel van zijn elasticiteit terugkrijgt.

  Pedicure

  Pedicure is een vrij beroep geworden in Nederland waardoor iedereen zich pedicure mag noemen. Tot 1996 waren er diploma eisen; zoals het SEPVO en EPP. Tegenwoordig zijn er twee nieuwe examenbureaus namelijk het KOC en het TCI. Gespecialiseerde en vakkundige pedicures zijn vaak aangesloten bij ProVoet of NOHV (branche organisaties). Een pedicure is meer dan wat knippen en vijlen van de nagels. Een vakspecialist verwijdert ook likdoorns, eelt, maakt ingegroeide nagels los, geeft advies over de verzorging van de voeten, aanmeten steunzolen en mag doorverwijzen naar een podoloog. Bij de voetbehandeling wordt vaak gebruik gemaakt van een natte en een droge techniek.

  Manicure

  Manicure is eveneens een vrij beroep. Het gaat hier om de verzorging van de handen en nagels. De handhuid wordt behandeld met warme handbaden en vochtregulerende lotion. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van een scrub en massage.
  Door de nagelriem naar achteren te duwen kan de nagelvorm verbeterd worden. Natuurlijk worden de nagels ook gevijld en worden de dode huidcellen van de nagel verwijderd. Vaak  wordt er ook gewerkt met paraffine. Het voordeel hiervan is, dat paraffine geen reacties aangaat met en weefselonderdelen en uitdroging voorkomt. Afhankelijk van het gewenste resultaat (en lengte) kunnen er kunstnagels geplakt worden op de natuurlijke nagel, of kan deze gelakt worden.

  SCHOONHEID.NL is een onafhankelijk portal met informatie over schoonheidsspecialisten, schoonheidssalons en –instituten en de diverse schoonheidsbehandelingen in Nederland.